Lorraine, oprichtster 1BALANCE:
Ik had jarenlang last van overgewicht. Ik had altijd een redelijk gezond gewicht, maar toen ik ging studeren ging het mis. Elk jaar kwam er een paar kilo bij, tot ik zoveel was aangekomen dat ik niet eens meer op de weegschaal durfde te staan. Ik heb veel dieten geprobeerd, maar niks leek blijvend te werken.

Ik at te weinig
Pas toen ik me echt in voeding ging verdiepen snapte ik wat ik verkeerd had gedaan. Ik at een verkeerde verhouding tussen koolhydraten, vetten en eiwitten. Ook at ik in de basis veel te weinig, waardoor ik onvoldoende voedingsstoffen binnenkreeg en mijn hormoonhuishouding compleet verstoord was. Door anders (en méér) te gaan eten verbeterden mijn hormonen, waardoor afvallen een stuk makkelijker werd. Dit was voor mij aanleiding om 1BALANCE op te richten en vrouwen te helpen succesvol gewicht te verliezen. Ik geloof niet in dieten, maar in écht gezond afvallen voor een duurzaam resultaat. Dat je hiermee toch snel gewicht kunt verliezen zie ik elke dag opnieuw!

resultaat afvallen met voedingsschema van 1balance

Mijn 6 beste tips voor afvallen
Omdat ik vaak de vraag krijg wat nu de beste tips zijn voor snel afvallen, heb ik de 6 tips die mij het meest hebben geholpen gebundeld en in een blog verwerkt.

Tip 1: eet voldoende


Veel vrouwen die af willen vallen gaan heel weinig eten. Hierdoor krijgt een lichaam langdurig te weinig voedingsstoffen binnen, waardoor de hormoonhuishouding vaak compleet verstoord raakt en afvallen onmogelijk wordt. Elke dag voldoende (gezonde) kcal eten is echt zo belangrijk!

Bekijk maar eens een voorbeeld dagmenu uit mijn Hollands programma: je mag superveel eten!

Tip 2: Zorg voor voldoende vezels

Vezels zijn super belangrijk bij afvallen. Het zijn overteerbare koolhydraten, die je lichaam dus niet kan opnemen. Door producten met veel vezels te eten houdt het lichaam een vol gevoel, waardoor snacken minder aantrekkelijk wordt. Wat nog veel belangrijker is: vezels zorgen voor een stabiele bloedsuikerspiegel. Dit voorkomt weer de aanmaak van insuline, hét hormoon wat bijdraagt aan vetopslag. In mijn voedingsschema’s komen dan ook volop producten met vezels voor!

Tip 3: maak gezonde keuzes in restaurants


Ai, de horeca;-) Voor mijn in elk geval een valkuil, maar inmiddels heb ik een gezonde balans gevonden. Zo neem ik door de week maximaal 1 glas wijn bij het eten (een glas wijn bevat al snel 120 kcal). Ook producten als stokbrood, frites en toetjes zijn echte dikmakers. Door overdag voldoende te eten voorkom je dat je uitgehongerd in een restaurant aankomt en makkelijker ongezonde keuzes maakt. Voor mij zorgen deze maatregelen er voor dat ik al jaren een stabiel gewicht heb.

Tip 4: Ga niet streng koolhydraatarm eten


Vaak wordt gedacht dat je geen brood, pasta etc mag eten als je af wil vallen. Maar we eten al ruim 10.000 jaar granen, en hebben pas sinds 50 jaar overgewicht. De boosdoeners zijn alle verpakte producten in de supermarkt waar alleen maar bloem en suiker inzit. Zolang het om volkoren producten gaat lukt het ook om met pasta en brood snel af te vallen. De vezels in volkoren producten zorgen juist voor een langzame stijging van je bloedsuikerspiegel. Dit zorgt voor minder insuline-aanmaak, wat weer een positief effect op afvallen heeft.

Ook voor je gezondheid is streng koolhydraatarm eten niet goed. In de praktijk krijg je op die manier namelijk veel te veel dierlijke vetten binnen. Met mijn voedingsschema’s laat ik zien dat afvallen met brood gewoon mogelijk is. Ook voor mezelf gebruik ik overigens nog regelmatig de weekmenu’s die ik voor cliënten maak; ze zorgen ervoor dat ik goed op gewicht blijf en ik heb altijd inspiratie voor een lekkere lunch of avondmaaltijd.

Tip 5: Gun jezelf iets lekkers


Ik heb zelf vroeger veel dieten geprobeerd. Dit hield ik dan een tijdje vol, maar omdat ik zo streng was voor mezelf duurde dit nooit lang. Het is juist belangrijk jezelf af en toe wél iets lekkers te gunnen. Kies dan wel voor iets dat je écht heel graag eet; zo hoef je jezelf niks te ontzeggen. Zo eet ik zelf alleen nog taart die ik echt heel lekker vind. Wel neem ik dan een half stukje; zo kan ik vaker iets lekkers nemen zonder aan te komen!

Tip 6: eet de goede hoeveelheid koolhydraten, vetten en eiwitten


Dit is zó belangrijk! Ik was zelf nooit zo bezig met of ik nu koolhydraten, vetten of eiwitten at. Zonde, want deze drie macro-nutriënten hebben allemaal een andere uitwerking op je lichaam. Een andere verdeling kan enorm veel verschil maken (ook als je hetzelfde aantal kcal eet).

In de praktijk eten de meeste mensen bijvoorbeeld te weinig gezonde vetten. Dit heeft een averechts effect op afvallen: vetten zijn namelijk belangrijk om een lichaam gezond te houden. En een lichaam wat niet gezond is, valt moeilijker af.

Mocht je niet zeker weten of je balans tussen koolhydraten, vetten en eiwitten goed is dan heb ik een leuke aanbieding voor je. Ik heb een 12 weeks programma voor afvallen ontwikkeld, met 12 gezonde weekmenu’s. Je betaalt nu slechts € 39,50 voor mijn volledige 12 weekse programma.

voedingsschema voor snel afvallen
lorraine van voedingsschema voor snel afvallen groningen

12 volledige weekmenu’s | Nu 50% korting


Op basis van mijn eigen ervaring en kennis heb ik een 12-weeks programma ontwikkeld waarmee ik mensen help op een gezonde manier af te vallen. Dit programma bestaat uit 12 wekelijkse voedingsschema’s met een gezonde balans tussen koolhydraten, vetten en eiwitten. Alle menu’s bevatten 1500 kcal per dag; hiermee zorg ik ervoor dat je lichaam elke dag voldoende voedingsstoffen binnen krijgt (en er is ook ruimte voor wat lekkers!)

1BALANCE is voor iedereen die:

 Kláár is met dieten en jojo-en
 Gezond maar toch snel gewicht wil verliezen
 Gewoon, normaal wil blijven eten
 Af en toe wil genieten van een glas wijn of stuk taart
 1 maaltijd voor het hele gezin wil kunnen maken
 Geen tijdelijke oplossing zoekt, maar voor duurzaam resultaat wil gaan


Bekijk een voorbeeld menu

Via deze link geef ik een voorbeeld dag uit het Hollandse programma!

Bij het 12 week ticket to health is het volgende inbegrepen:

 

12 wekelijkse menu’s per mail (met 1500 kcal per dag)
  Gezonde, makkelijke gerechten die met het hele gezin te eten zijn
Handige boodschappenlijsten
Een variatielijst voor producten die je niet lekker vindt en/of vegetarische opties

Vandaag 50% korting
Meld je nu aan en ontvang 50% korting: vandaag kost mijn programma slechts € 39,50 in plaats van € 79,00

Na aanmelding wordt direct het eerste menu verstuurd! 

voedingsschema voor snel afvallen

Hollands programma

€39,50
Het Hollandse programma is geschikt voor iedereen die gewoon met de Hollandse pot mee wil eten. 12 weekmenu's met super lekkere en makkelijke gerechten die met het hele gezin te eten zijn!
Lees meer
ONLINE GROEPSCOACHING

Hollands programma met online groepscoaching

€ 69,00
Met 1BALANCE Lijf & Leven krijg je 12 weken toegang tot de besloten Facebook coachingsgroep. Hier posten we regelmatig video's, tips en lekkere recepten. Ook kan je hier terecht met al je vragen. De prijs is inclusief de Hollandse weekmenu's.
Lees meer

  positive review  Hele fijne manier om gezond en bewust met voeding bezig te zijn. Het is heel goed vol te houden. Zelf ben ik 9,2 kilo afgevallen in 12 weken met het Hollandse programma. Het is lekker gevarieerd eten, geen honger en makkelijk te bereiden. Ook mijn man en kinderen eten heerlijk mee. In al die weken zijn er misschien twee gerechten geweest waar de kindjes bij zeiden, dit hoeven we niet weer. Maar ondanks dat lekker opgegeten😉 Voor vragen kon ik altijd een app sturen, ook heel fijn! Dus ik zou zeggen , voor iedereen die nog twijfelt; Zeker doen!!

  Baukje de Vries Avatar Baukje de Vries
  4 November 2020

  positive review  Een heerlijk makkelijk vol te houden andere gezonde manier van eten!.. begin donderdag aan week 5 en ben al 4,7 kg kwijt! Echt een aanrader 👍

  Patricia Van Reusel Avatar Patricia Van Reusel
  29 July 2020

  positive review  Hele fijne manier om gezond en bewust met voeding bezig te zijn. Het is heel goed vol te houden, lekker gevarieerd eten, geen honger en makkelijk te bereiden. Mijn man en kindje van 2 konden lekker mee eten, voor hun maakt ik afwisselend pasta, rijst en aardappelen erbij. Dus niet dubbel koken! Inmiddels ben ik 12 weken verder en 10 kg lichter 💓 Ik zou het iedereen aanraden. Bedankt!

  Monique Rouwenhorst Reijnders Avatar Monique Rouwenhorst Reijnders
  17 July 2020

  positive review  Met dit programma eet je eigenlijk de hele dag door. Ik heb absoluut geen hongergevoel gehad, dat had ik met andere diëten wel. Het voelt ook niet alsof ik op dieet ben, maar ben anders gaan eten. Echt aan te raden. Ik heb alleen het weekmenu gevolgd en dat was goed te doen. Bij vragen kun je altijd mailen en krijg je snel bericht terug. Ik ben inmiddels 9 kilo kwijt en ga nu echt doorzetten en weet nu dat ik het kan!

  Anja Kruizinga Avatar Anja Kruizinga
  15 July 2020

Waarom 1BALANCE wél werkt


1BALANCE is voor iedereen die klaar is met diëten en écht gezond wil afvallen! Veel mensen die af willen vallen doen dit door een extreen lage calorie-inname. Uit onderzoek blijkt dat dit de hormoonhuishouding enorm verstoort, waardoor afvallen op termijn heel lastig wordt. Met mijn gezonde voedingsschema’s krijgen deelnemers elke dag opnieuw voldoende calorieën en voedingsstoffen binnen. Een lichaam dat voldoende gevoed wordt, valt een stuk makkelijker af. Daarnaast heeft men vaak veel meer energie! Deelnemers geven aan dat afvallen niet alleen snel gaat, maar dat het ook goed vol te houden is.

Verder combineer ik koolhydraten met de juiste hoeveelheid vetten en eiwitten. Deze combinatie zorgt er voor dat de bloedsuikerspiegel niet te snel stijgt, waardoor een lichaam niet onnodig veel insuline hoeft aan te maken. Dit zorgt er voor dat er gewoon brood en pasta kan worden gegeten, en men toch toch snel gewicht verliest! De weekmenu’s bevatten 1600 kcal per dag. Een gemiddeld vrouwenlichaam verbruikt 2000 kcal per dag, met overgewicht is dat vaak nog veel meer.  Alleen door elke dag voldoende te eten is het mogelijk om ook op lange termijn resultaat te blijven zien!


Profiteer vandaag nog van de korting op mijn programma

Céleste:

“Ik ben super blij dat ik de stap heb gezet. Jullie hebben me echt dat duwtje in de goede richting gegeven!”

deelnemer afvallen met voedingsschema bij 1balance
WhatsApp Stuur een Whatsapp