Preventief Medisch Onderzoek Groningen

PMO Onderzoek in Groningen

✔ Preventief medisch onderzoek in Groningen e.o.
✔ Voor gezondere werknemers en minder ziekteverzuim
✔ Maximaal rendement
✔ 24/7 inzicht met ons online klantportaal
✔ Snel en effectief

pmo onderzoek groningen - team 1balance

PMO’s met maximaal rendement


Bij 1BALANCE verzorgen we PMO’s op locatie voor diverse grote en kleine bedrijven in de provincie Groningen. Onze health checks zijn niet gecompliceerd maar wel uniek; zo maken we gebruik van een speciaal ontwikkeld software programma waarmee in één oogopslag duidelijk wordt waar eventuele knelpunten zitten. Hiermee kan direct actie worden ondernomen en wordt een maximaal rendement bereikt.

Vitaliteitsprogramma’s op maat


Naast preventief medisch onderzoek verzorgen we tevens vitaliteitsprojecten waarmee we de fysieke én mentale gezondheid van medewerkers helpen verbeteren. Zo verzorgen we voedingsadvies (inclusief weekmenu’s op maat), sportlessen en stresscoaching. Indien nodig kunnen medewerkers direct starten met een vitaliteitsprogramma; langdurig ziekteverzuim wordt hiermee enorm teruggedrongen.

PMO onderzoek Groningen – ons aanbod


Een PMO onderzoek hoeft niet ingewikkeld te zijn. Samen met de werkgever wordt afgestemd welke onderzoeksmethode gebruikt wordt. In veel gevallen volstaat echter een basisonderzoek, bestaande uit:

✔ Vragenlijstmodule
✔ Uitgebreid bloedonderzoek (HDL/LDL, cholesterol, trigliceriden en glucose)
✔ Bloeddrukmeting
✔ Lichaamssamenstelling (BMI, vet-, vocht- en spierpercentage), buikomvang, visceraal vet
✔ Spirometrie
✔ Handknijpkracht
✔ Hartrisico score
✔ Metabolische leeftijd
✔ Persoonlijk adviesgesprek
✔ Individuele rapportage health check (ook online)

PMO onderzoek Groningen – eventuele aanvullingen


Naast het basisonderzoek zijn diverse aanvullingen mogelijk. Zo verzorgen wij tevens:

✔ Visus en beeldschermonderzoek
✔ ECG hartfilm
✔ Audiometrie
✔ Lever- en nierfunctieonderzoek
✔ Functioneel bewegingsonderzoek
✔ Fysiotherapeutisch onderzoek
✔ Ergometrie
✔ Voetscreening
✔ Uitgebreid longfunctie onderzoek

pmo onderzoek groningen

De voordelen van een PMO bij 1BALANCE

Minder verzuim

Door het effectief uitvoeren van een PMO wordt langdurig ziekteverzuim teruggedrongen

 100% maatwerk

De methode voor het uitvoeren van de PMO wordt samen met de opdrachtgever afgestemd. Hierdoor wordt een optimaal resultaat behaald

 

 Direct inzicht

Opdrachtgevers krijgen toegang tot ons online klantportaal. Hiermee wordt in één oogopslag duidelijk waar eventuele verbeterpunten zitten

Scherpe tarieven

We voeren preventief medisch onderzoek uit tegen een zeer scherp tarief

Wat is een Preventief Medisch Onderzoek (PMO)?
Een PMO is een onderzoek onder werknemers met als doel het bewaken en bevorderen van de gezondheid van werknemers . Een PMO onderzoek bestaat vaak uit verschillende methoden die tegelijkertijd kunnen worden ingezet; zo kan een PMO bestaan uit het laten invullen van een vragenlijst, maar ook uit bijvoorbeeld een bloedonderzoek, gehoor- of visustest.

Is een PMO verplicht?
Werkgevers zijn volgens artikel 18 van de ARBO wet verplicht om werknemers in de gelegenheid te stellen periodiek een PMO te ondergaan. Hoe vaak en in welke vorm deze moet worden aangeboden is niet vastgelegd in de ARBO-wet (tenzij er bijvoorbeeld gewerkt wordt met schadelijke stoffen of de frequentie vastgelegd is in overeenkomsten). Werknemers zijn overigens niet verplicht om een PMO te ondergaan.

gezond afvallen bij 1balance Assen

Vanaf hoeveel werknemers moet een PMO worden aangeboden?
Elke werkgever is verplicht zijn werknemers een Preventief Medisch Onderzoek (PMO) aan te bieden, ongeacht de omvang van de organisatie. We helpen je graag in kaart brengen welk PMO onderzoek bij jouw organisatie past.

 

Wat zijn de kosten van een PMO?
De kosten variëren en zijn afhankelijk van de vorm waarin deze wordt aangeboden. Hoe breder het onderzoek, hoe hoger uiteraard ook de kosten. De gemiddelde kosten van een PMO (inclusief volledige meting, vragenlijst en bloedtest) bedragen bij 1BALANCE minder dan € 90,- per persoon.

Wie betaalt een PMO?
De kosten van een Preventief Medisch Onderzoek zijn voor rekening van de werkgever. In sommige gevallen zijn er mogelijkheden voor co-financiering door de zorgverzekeraar (als er bijvoorbeeld sprake is van een collectieve verzekering).
Hoewel het uitvoeren van een PMO in eerste instantie geld kost, kan het op termijn verschillende voordelen opleveren.

Voordelen PMO
Fysieke en mentale klachten worden tijdig gesignaleerd en er kan direct een passend plan van aanpak worden opgesteld. Hiermee kan langdurig uitval van medewerkers in de toekomst worden voorkomen. Verder geven veel medewerkers aan het op prijs te stellen dat hun gezondheid serieus wordt genomen. Dit levert een positieve bijdrage aan de motivatie van werknemers, waardoor de algemene tevredenheid bij medewerkers stijgt.

Een greep uit onze klanten

voorbeelden bedrijven duurzame inzetbaarheid bij 1balance groningen

Vitaliteitsprogramma’s op maat


Naast preventief medisch onderzoek verzorgen we tevens vitaliteitsprojecten waarmee we de fysieke én mentale gezondheid van medewerkers helpen verbeteren. Zo verzorgen we voedingsadvies (inclusief weekmenu’s op maat), sportlessen en stresscoaching. Indien nodig kunnen medewerkers direct starten met een vitaliteitsprogramma; langdurig ziekteverzuim wordt hiermee enorm teruggedrongen.

verbetering duurzame inzetbaarheid medewerkers groningen

Houd je medewerkers fit en gezond

Vraag vrijblijvend een PMO adviesgesprek aan

Ja, ik wil meer weten

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor het uitvoeren van een Preventief Medisch Onderzoek? We komen graag vrijblijvend bij je langs om de mogelijkheden voor jou en je organisatie te bespreken.

Vul het contactformulier in op de website of neem direct telefonisch contact met ons op!

online dietiste voor afvallenCall Now Button