Preventief medisch onderzoek Groningen

 

Bij 1BALANCE meten, verbeteren en bewaken we de inzetbaarheid, fysieke en psychische gezondheid en fitheid van jouw personeel. Dat dit niet duur, saai of moeilijk hoeft te zijn bewijzen wij elke dag. Onze health checks en vitaliteitstrajecten zijn dan ook niet onnodig gecompliceerd maar wel uniek.

Over 1BALANCE


Bij 1BALANCE Groningen begeleiden we organisaties naar een vitale organisatie met duurzaam inzetbare medewerkers. Een Preventief Medisch Onderzoek (PMO) is voor ons een belangrijk middel om dit te realiseren. Mits goed ingezet en uitgevoerd, kan een PMO er voor zorgen dat fysieke en/of mentale klachten tijdig worden gesignaleerd. Hiermee kan langdurig ziekteverzuim in veel gevallen worden voorkomen.

We bepalen samen met de werkgever wat de beste methodiek is en in welke vorm de PMO wordt uitgevoerd. Hiervoor gebruiken we geen ingewikkelde programma’s maar zetten we laagdrempelige meetmethoden in, afgestemd op de behoeften van de organisatie. Hiermee hebben we de gezondheid van honderden mensen kunnen verbeteren.

pmo onderzoek groningen - team 1balance

PMO Groningen – de basis


Een PMO onderzoek hoeft niet ingewikkeld te zijn. Samen met de werkgever wordt afgestemd welke onderzoeksmethode gebruikt wordt. In veel gevallen volstaat echter een basisonderzoek, bestaande uit:

✔ Vragenlijstmodule
✔ Uitgebreid bloedonderzoek (HDL/LDL, cholesterol, trigliceriden en glucose)
✔ Bloeddrukmeting
✔ Lichaamssamenstelling (BMI, vet-, vocht- en spierpercentage), buikomvang, visceraal vet
✔ Spirometrie
✔ Handknijpkracht
✔ Hartrisico score
✔ Metabolische leeftijd
✔ Persoonlijk adviesgesprek
✔ Individuele rapportage health check (ook online)

uitvoering preventief medisch onderzoek pmo groningen bij 1balance

Aanvullende onderzoeken


Naast de basis PMO zijn diverse aanvullingen mogelijk. Zo verzorgen wij tevens:

✔ Visus en beeldschermonderzoek
✔ ECG hartfilm
✔ Audiometrie
✔ Lever- en nierfunctieonderzoek
✔ Functioneel bewegingsonderzoek
✔ Fysiotherapeutisch onderzoek
✔ Ergometrie
✔ Voetscreening
✔ Uitgebreid longfunctie onderzoek

Gratis informatiepakket


Wat is een Preventief Medisch Onderzoek (PMO)?
Een PMO is een onderzoek onder werknemers met als doel het bewaken en bevorderen van de gezondheid van werknemers . Een PMO onderzoek bestaat vaak uit verschillende methoden die tegelijkertijd kunnen worden ingezet; zo kan een PMO bestaan uit het laten invullen van een vragenlijst, maar ook uit bijvoorbeeld een bloedonderzoek, gehoor- of visustest.

Is een PMO verplicht?
Werkgevers zijn volgens artikel 18 van de ARBO wet verplicht om werknemers in de gelegenheid te stellen periodiek een PMO te ondergaan. Hoe vaak en in welke vorm deze moet worden aangeboden is niet vastgelegd in de ARBO-wet (tenzij er bijvoorbeeld gewerkt wordt met schadelijke stoffen of de frequentie vastgelegd is in overeenkomsten). Werknemers zijn overigens niet verplicht om een PMO te ondergaan.

Vanaf hoeveel werknemers moet een PMO worden aangeboden?
Elke werkgever is verplicht zijn werknemers een Preventief Medisch Onderzoek (PMO) aan te bieden, ongeacht de omvang van de organisatie. We helpen je graag in kaart brengen welk PMO onderzoek bij jouw organisatie past.

 

Wat zijn de kosten van een PMO?
De kosten variëren en zijn afhankelijk van de vorm waarin deze wordt aangeboden. Hoe breder het onderzoek, hoe hoger uiteraard ook de kosten. Een PMO bij 1BALANCE is al mogelijk vanaf slechts enkele tientallen euro’s per medewerker.

uitvoering van pmo onderzoek groningen

Wie betaalt een PMO?
De kosten van een Preventief Medisch Onderzoek zijn voor rekening van de werkgever. In sommige gevallen zijn er mogelijkheden voor co-financiering door de zorgverzekeraar (als er bijvoorbeeld sprake is van een collectieve verzekering).
Hoewel het uitvoeren van een PMO in eerste instantie geld kost, kan het op termijn verschillende voordelen opleveren.

Voordelen PMO
Fysieke en mentale klachten worden tijdig gesignaleerd en er kan direct een passend plan van aanpak worden opgesteld. Hiermee kan langdurig uitval van medewerkers in de toekomst worden voorkomen. Verder geven veel medewerkers aan het op prijs te stellen dat hun gezondheid serieus wordt genomen. Dit levert een positieve bijdrage aan de motivatie van werknemers, waardoor de algemene tevredenheid bij medewerkers stijgt.

Een greep uit onze klanten

logos van bedrijven voedingsadvies groningen

Houd je medewerkers fit en gezond

Vraag vrijblijvend een PMO adviesgesprek aan

Ja, ik wil meer weten

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor het uitvoeren van een Preventief Medisch Onderzoek? We komen graag vrijblijvend bij je langs om de mogelijkheden voor jou en je organisatie te bespreken.

Vul het contactformulier in op de website of neem direct telefonisch contact met ons op!

online dietiste voor afvallenCall Now Button