Preventief Medisch Onderzoek Groningen

PMO Onderzoek in Groningen

✔ Preventief medisch onderzoek in Groningen e.o.
✔ Voor gezondere werknemers en minder ziekteverzuim
✔ De beste PMO’s tegen de scherpste prijs

 

Bij 1BALANCE verzorgen we PMO’s op locatie voor diverse grote en kleine bedrijven in de provincie Groningen. Op deze pagina lichten we toe wat een PMO precies is en wat we voor je kunnen betekenen.

 

Vrijblijvend kennismaken? Wij komen graag langs op locatie om de mogelijkheden te bespreken.

Voor snel resultaat

Uit het onderzoek wordt direct duidelijk waar eventuele knelpunten zitten. Rapportages zijn 24/7 inzichtelijk met ons online klantenportaal.

Op maat gemaakt

PMO’s zijn bij ons altijd maatwerk; binnen elke organisatie spelen andere problemen een rol. Vragenlijsten worden afgestemd in samenspraak met werkgevers en worden hierdoor optimaal ingezet.

Voor een scherpe prijs

We bieden de beste dienstverlening tegen een aantrekkelijk tarief.

Wat is een Preventief Medisch Onderzoek (PMO)?
Een PMO is een onderzoek waarbij er aandacht is voor de fysieke én mentale gezondheid van werknemers. Een PMO onderzoek kan op verschillende manieren worden uitgevoerd; zo kunnen er bijvoorbeeld vragenlijsten worden afgenomen en kan er bloedonderzoek worden gedaan. Het onderzoek is erop gericht om de gezondheidsrisico’s die de arbeid van de werknemers met zich mee brengt zoveel mogelijk te verminderen.

Is een PMO verplicht?
Werkgevers zijn volgens artikel 18 van de ARBO wet verplicht om werknemers in de gelegenheid te stellen periodiek een PMO te ondergaan. Hoe vaak deze moet worden aangeboden is niet vastgelegd in de ARBO-wet (tenzij er bijvoorbeeld gewerkt wordt met schadelijke stoffen of de frequentie vastgelegd is in overeenkomsten). Werknemers zijn zelf overigens niet verplicht om een PMO te ondergaan.

gezond afvallen bij 1balance groningen

Vanaf hoeveel werknemers moet een PMO worden aangeboden?
Elke werkgever is verplicht zijn werknemers een Preventief Medisch Onderzoek (PMO) aan te bieden, ongeacht de omvang van de organisatie. We helpen je graag in kaart brengen welk PMO onderzoek bij jouw organisatie past.

 

Wat zijn de kosten van een PMO?
De kosten variëren en zijn afhankelijk van de vorm waarin deze wordt aangeboden. Hoe breder het onderzoek, hoe hoger uiteraard ook de kosten. De gemiddelde kosten van een PMO (inclusief volledige meting, vragenlijst en bloedtest) bedragen bij 1BALANCE minder dan € 90,- per persoon.

Wie betaalt een PMO?
De kosten van een Preventief Medisch Onderzoek zijn voor rekening van de werkgever. In sommige gevallen zijn er mogelijkheden voor co-financiering door de zorgverzekeraar (als er bijvoorbeeld sprake is van een collectieve verzekering).
Hoewel het uitvoeren van een PMO in eerste instantie geld kost, kan het op termijn verschillende voordelen opleveren.

Voordelen PMO
Fysieke en mentale klachten worden tijdig gesignaleerd en er kan direct een passend plan van aanpak worden opgesteld. Hiermee kan langdurig uitval van medewerkers in de toekomst worden voorkomen. Verder geven veel medewerkers aan het op prijs te stellen dat hun gezondheid serieus wordt genomen. Dit levert een positieve bijdrage aan de motivatie van werknemers, waardoor de algemene tevredenheid bij medewerkers stijgt.

Een greep uit onze klanten

voorbeelden bedrijven duurzame inzetbaarheid bij 1balance groningen

Houd je medewerkers fit en gezond

Vraag vrijblijvend een PMO adviesgesprek aan

Ja, ik wil meer weten

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor het uitvoeren van een Preventief Medisch Onderzoek? We komen graag vrijblijvend bij je langs om de mogelijkheden voor jou en je organisatie te bespreken.

Vul het contactformulier in op de website of neem direct telefonisch contact met ons op!Call Now Button