fbpx

Preventief Medisch Onderzoek Groningen

PMO Onderzoek in Groningen

Preventief medisch onderzoek aanbieden voor werknemers? Dan ben je bij 1BALANCE aan het juiste adres. We verzorgen PMO’s op locatie voor diverse grote en kleine bedrijven in de provincie Groningen. Op deze pagina lichten we toe wat een PMO precies is en wat we voor je kunnen betekenen.

 

Vrijblijvend kennismaken? Wij komen graag langs op locatie om de mogelijkheden te bespreken.

preventief medisch onderzoek pmo groningen

Op locatie

Alle onderzoeken worden op locatie van de werkgever uitgevoerd. Dit maakt de drempel om deel te nemen zo laag mogelijk.

Op maat gemaakt

Aan het basis PMO onderzoek kunnen diverse modulaire toevoegingen worden gedaan, afhankelijk van de behoeften van de opdrachtgever.

Voor een scherpe prijs

We bieden vlotte en goede dienstverlening tegen een aantrekkelijk tarief.

Wat is een Preventief Medisch Onderzoek (PMO)?
Een PMO is een onderzoek waarbij er aandacht is voor de fysieke én mentale gezondheid van werknemers. Een PMO onderzoek kan op verschillende manieren worden uitgevoerd; zo kunnen er bijvoorbeeld vragenlijsten worden afgenomen en kan er bloedonderzoek worden gedaan. Het onderzoek is erop gericht om de gezondheidsrisico’s die de arbeid van de werknemers met zich mee brengt zoveel mogelijk te verminderen.

Is een PMO verplicht?
Werkgevers zijn volgens artikel 18 van de ARBO wet verplicht om werknemers in de gelegenheid te stellen periodiek een PMO te ondergaan. Hoe vaak deze moet worden aangeboden is niet vastgelegd in de ARBO-wet (tenzij er bijvoorbeeld gewerkt wordt met schadelijke stoffen of de frequentie vastgelegd is in overeenkomsten). Werknemers zijn zelf overigens niet verplicht om een PMO te ondergaan.

afbeelding van preventief medisch onderzoek pmo bij 1balance in groningen

Vanaf hoeveel werknemers moet een PMO worden aangeboden?
Elke werkgever is verplicht zijn werknemers een Preventief Medisch Onderzoek (PMO) aan te bieden, ongeacht de omvang van de organisatie. We helpen je graag in kaart brengen welk PMO onderzoek bij jouw organisatie past.

 

Wat zijn de kosten van een PMO?
De kosten variëren en zijn afhankelijk van de vorm waarin deze wordt aangeboden. Hoe breder het onderzoek, hoe hoger uiteraard ook de kosten. Bij 1BALANCE kost een basis PMO (inclusief gesprek, vragenlijst, lichaamsmeting en basis bloedtest) € 87,50 per persoon. Dit is inclusief een adviesgesprek met de werknemer. Uiteraard kan een PMO volledig worden afgestemd op de wensen van de werkgever. Zo is het mogelijk om modulair toevoegingen aan de basistest te doen.

Wie betaalt een PMO?
De kosten van een Preventief Medisch Onderzoek zijn voor rekening van de werkgever. In sommige gevallen zijn er mogelijkheden voor co-financiering door de zorgverzekeraar (als er bijvoorbeeld sprake is van een collectieve verzekering).
Hoewel het uitvoeren van een PMO in eerste instantie geld kost, kan het op termijn verschillende voordelen opleveren.

Voordelen PMO
Fysieke en mentale klachten worden tijdig gesignaleerd en er kan direct een passend plan van aanpak worden opgesteld. Hiermee kan langdurig uitval van medewerkers in de toekomst worden voorkomen. Verder geven veel medewerkers aan het op prijs te stellen dat hun gezondheid serieus wordt genomen. Dit levert een positieve bijdrage aan de motivatie van werknemers, waardoor de algemene tevredenheid bij medewerkers stijgt.

Een greep uit onze klanten

voorbeelden bedrijven duurzame inzetbaarheid bij 1balance groningen

Houd je medewerkers fit en gezond

Vraag vrijblijvend een PMO adviesgesprek aan

Ja, ik wil meer weten

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor het uitvoeren van een Preventief Medisch Onderzoek? We komen graag vrijblijvend bij je langs om de mogelijkheden voor jou en je collega’s te bespreken.

Vul het contactformulier in op de website of neem direct telefonisch contact met ons op!