Wil jij net als ik nooit meer op dieet?

Afvallen door middel van een gezond eetpatroon en aandacht voor jezelf

Ik ben Lorraine Luchjenbroers, 32 jaar oud en werkzaam als gewichtsconsulent in mijn praktijk 1BALANCE. Circa 10 jaar geleden was ik nog ruim 15 kilo zwaarder. Ik had destijds een enorm drukke baan in Londen die me veel stress opleverde. Ik had maar weinig tijd en aandacht voor eten en at vooral tussen de bedrijven door. Ik koos vaak voor snelle, ongezonde tussendoortjes en kocht maaltijden die makkelijk te bereiden waren. Dit had zijn uitwerking op mijn lichaam; ik was niet alleen te zwaar maar zat ook totaal niet lekker in mijn vel. Ik voelde me continu uit balans en had voortdurend het gevoel dat ik geleefd werd.

Na jaren van stress gaf mijn lichaam in 2009 aan dat het genoeg was geweest; ik viel flauw in de metro. Ik vond dit zo’n nare ervaring dat ik heel bang werd om het nog eens mee te maken. Ik ontwikkelde vervolgens hevige paniekaanvallen en durfde uiteindelijk amper nog in mijn eentje het huis uit te gaan. Uiteindelijk moest ik bijna een jaar lang zware medicijnen slikken om de angstaanvallen te onderdrukken.

gewichtsconsulent Groningen

Het roer moest om

Ik werd gedwongen om dingen te veranderen; op de oude voet doorgaan was simpelweg geen optie. Ik ging me verdiepen in voeding en leerde welke uitwerking koolhydraten, vetten en eiwitten op je lichaam hebben. Ook vond ik manieren om beter met stress om te gaan en leerde ik om echt te luisteren naar mijn lichaam. Het resultaat was dat ik niet alleen 15 kilo afviel, maar ook veel lekkerder in mijn vel kwam te zitten. Uiteindelijk hebben deze ervaringen tot de oprichting van 1BALANCE geleid; in 2017 heb ik mijn eigen praktijk geopend. Vanuit mijn rol als gewichtsconsulent begeleid ik nu dagelijks mensen die op een gezonde manier af willen vallen. Ik ga verder dan het voorschrijven van weekmenu’s. Zo leg ik uit hoe je koolhydraten, vetten en eiwitten kunt combineren om gewicht te verliezen. Daarnaast kijken we naar onderliggende oorzaken van een ongezond eetpatroon. Heb je bijvoorbeeld veel stress? Dan gaan we samen kijken hoe we dit zo makkelijk mogelijk kunnen tackelen. Omdat ik geloof dat naast voeding ook beweging en ontspanning een hele belangrijke rol in je gezondheid spelen, focus ik ook op deze elementen. Zo bied ik sinds kort in samenwerking met Jorien wekelijkse bootcamplessen aan. Daarnaast werk ik samen met running therapeute Goudje aan een traject voor mensen die kampen met burn-out klachten. Wil jij graag blijvend je gezondheid verbeteren en wil je weer ├ęcht lekker in je vel zitten? Maak dan eens een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!