Wil jij weer de leukste versie van jezelf zijn?

Leven in balans met aandacht voor jezelf

Ik ben Lorraine Luchjenbroers, 32 jaar oud en werkzaam als gewichtsconsulent en burnout coach in mijn praktijk 1BALANCE. Circa 10 jaar geleden was ik nog ruim 15 kilo zwaarder. Ik had destijds een enorm drukke baan in Londen die me veel stress opleverde. Ik had maar weinig tijd en aandacht voor eten en at vooral tussen de bedrijven door. Ik koos vaak voor snelle, ongezonde tussendoortjes en kocht maaltijden die makkelijk te bereiden waren. Dit had zijn uitwerking op mijn lichaam; ik was niet alleen te zwaar maar zat ook totaal niet lekker in mijn vel. Ik voelde me continu uit balans en had voortdurend het gevoel dat ik geleefd werd.

Na jaren van stress gaf mijn lichaam in 2009 aan dat het genoeg was geweest; ik viel flauw in de metro. Ik vond dit zo’n nare ervaring dat ik heel bang werd om het nog eens mee te maken. Ik ontwikkelde vervolgens hevige paniekaanvallen en durfde uiteindelijk amper nog in mijn eentje het huis uit te gaan. Uiteindelijk moest ik bijna een jaar lang zware medicijnen slikken om de angstaanvallen te onderdrukken.

gewichtsconsulent Lorraine van 1ALANCE Groningen

Het roer moest om

Ik werd gedwongen om dingen te veranderen; op de oude voet doorgaan was simpelweg geen optie. Ik ging me verdiepen in voeding en leerde welke uitwerking koolhydraten, vetten en eiwitten op je lichaam hebben. Ook vond ik manieren om beter met stress om te gaan en leerde ik om echt te luisteren naar mijn lichaam. Het resultaat was dat ik niet alleen 15 kilo afviel, maar ook veel lekkerder in mijn vel kwam te zitten. Uiteindelijk hebben deze ervaringen tot de oprichting van 1BALANCE geleid; in 2017 heb ik mijn eigen praktijk geopend. Als gewichtsconsulent en burn-out coach begeleid ik nu dagelijks mensen die hun fysieke en/of mentale gezondheid willen verbeteren. Zo geef ik niet alleen voedingsadvies, maar verzorg ik ook stresscoaching. We kijken altijd samen naar onderliggende oorzaken van een ongezonde leefstijl. Heb je bijvoorbeeld veel stress? Dan gaan we kijken hoe we dit zo makkelijk mogelijk kunnen tackelen, maar ook waarom dit tot stand is gekomen. Omdat ik geloof dat ook beweging een hele belangrijke rol in je gezondheid speelt, heb ik ook dit onderdeel aan het aanbod toegevoegd. Zo worden er wekelijks bootcamplessen verzorgd voor mensen die op een leuke manier willen afvallen in de buitenlucht.

 

Wil jij graag blijvend je gezondheid verbeteren en wil je weer écht lekker in je vel zitten? Maak dan eens een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!