Gratis gezondheidsscan op locatie

Gratis gezondheidsscan


1BALANCE biedt een gratis gezondheidsscan aan voor bedrijven die meer inzicht in de gezondheid van hun medewerkers willen krijgen. Hiervoor komen we op locatie.
De scan duurt standaard twee uur; dit is voldoende voor 30 medewerkers. De gezondheidsscan bestaat uit een full body scan en een stresstest. Hiermee wordt zowel de fysieke als mentale gezondheid van de medewerkers in kaart gebracht.
De scan kan ook worden gebruikt om te testen welk type PMO onderzoek nodig is in je bedrijf. Iedere werkgever is verplicht om zijn medewerkers een preventief medisch onderzoek aan te bieden. De gratis gezondheidsscan geeft je als werkgever de gelegenheid om de juiste PMO test voor jouw bedrijf te faciliteren.

Waarom een gezondheidsscan?


Het aantal medewerkers met overgewicht neemt sterk toe; de helft van alle volwassenen is te zwaar. Daarnaast ervaren 9 op de 10 werknemers stress op het werk, wat steeds vaker leidt tot burn-out klachten. Dergelijke klachten worden vaak pas laat gesignaleerd. Hierdoor neemt de kans op langdurig ziekteverzuim enorm toe. Door een gezondheidsscan uit te voeren wordt direct duidelijk in hoeverre medewerkers stressklachten ervaren en hoe het met hun fysieke gezondheid gesteld is. Hierdoor kan tijdig actie worden ondernomen indien nodig.

Full body scan


Bij de gezondheidsscan wordt er een full body scan uitgevoerd waarbij de volgende zaken in kaart worden gebracht:

  • Gewicht
  • BMI
  • Vetpercentage
  • Spiermassa
  • Visceraal vet
  • Bloeddruk

gezond afvallen bij 1balance Assen
pmo onderzoek groningen

Stress test


Tijdens de stress test wordt door de werknemers een korte vragenlijst ingevuld. Hiermee wordt duidelijk in hoeverre een werknemer zelf stressklachten ervaart en in hoeverre deze werkgerelateerd zijn. De vragenlijst wordt digitaal en volledig anoniem ingevuld. Het invullen neemt circa vijf minuten in beslag en kan op elk gewenst moment worden gedaan.

Gratis praktische tips


De werkgever ontvangt na afloop van de scan een rapport met daarin een overzicht van alle gegevens. Hiermee wordt direct duidelijk hoe het met de fysieke en mentale gezondheid van werknemers is gesteld. Ook wordt duidelijk of er aanleiding is om extra aandacht aan een vitaliteitsprogramma te besteden. Werknemers ontvangen daarnaast zelf  nog praktische tips om hun gezondheid te verbeteren.

Heb je interesse in de gratis gezondheidsscan? Maak dan direct een afspraak in onze agenda!

Een greep uit ons klantenbestand

voorbeelden bedrijven duurzame inzetbaarheid bij 1balance groningen

Voordelen gezondheidsscan

Direct inzicht

Er is een eerste indicatie van de gezondheid van medewerkers. Ook wordt duidelijk waar mogelijke knelpunten zitten.

Gezondere werknemers

Medewerkers krijgen meer inzicht in hun gezondheid en worden gemotiveerd deze verder te verbeteren.

Minder ziekteverzuim

Door het tijdig signaleren van eventuele knelpunten wordt de kans op langdurig ziekteverzuim aanzienlijk verkleind.

Gratis afspraak


Wil je geen gezondheidsscan aanvragen, maar wel graag meer weten over wat 1BALANCE voor je organisatie kan betekenen? Of wil je dat wij eens vrijblijvend met je meedenken over het vitaliteitsaanbod binnen je organisatie?

Neem dan contact met ons op via het contactformulier; we bellen je dan (op werkdagen) binnen 48 uur terug om een afspraak te maken.

stresstest bij gezondheidsscan


WhatsApp Stuur een Whatsapp