fbpx

Stresscoach in Groningen

Voor iedereen die minder stress en meer balans wil


✔ Kan je minder goed tegen geluiden, drukte en prikkels om je heen?
✔ Voel je je opgejaagd en vind je het steeds lastiger om alle ballen in de lucht te houden?
✔ Ben je gespannen en/of heb je vaak een gestresst gevoel?

Meld je dan aan bij Lorraine, stresscoach in Groningen

Ik ben Lorraine Luchjenbroers, 32 jaar oud en werkzaam als stresscoach en gewichtsconsulent  in mijn praktijk 1BALANCE in Groningen. Circa 10 jaar geleden woonde ik nog in Londen en had ik een drukke baan die me veel stress opleverde. Gezond eten en sporten schoten er vaak bij in; ik was vaak zo moe dat ik niet meer de energie op kon brengen om mezelf nog naar de sportschool te slepen. Dit had uiteraard zijn uitwerking op mijn lichaam; ik was niet alleen te zwaar maar zat ook totaal niet lekker in mijn vel. Ik voelde me continu uit balans en had voortdurend het gevoel dat ik geleefd werd.

Na jaren van stress gaf mijn lichaam in 2009 aan dat het genoeg was geweest; ik viel flauw in de metro. Ik vond dit zo’n nare ervaring dat ik heel bang werd om het nog eens mee te maken. Doordat ik erg gestresst was lukte het me niet meer om te relativeren en kreeg ik last van paniekaanvallen. Ik, het meisje dat in haar eentje de hele wereld over had gereisd, durfde uiteindelijk amper nog alleen het huis uit en moest medicijnen slikken om nog enigszins normaal te kunnen functioneren.

gewichtsconsulent Lorraine van 1ALANCE Groningen

Het roer moest om

Uiteraard kon het zo niet doorgaan. Ik werd gedwongen mijn leefstijl onder de loep te nemen en gezonder te gaan eten. Ik vertrok uit Londen, paste mijn eetpatroon aan en ging op regelmatige basis sporten. Daarnaast leerde ik de signalen van mijn lichaam herkennen als het overprikkeld was. Ik leerde hoe ik mijn grenzen kon aangeven en hoe ik nee kon zeggen, zodat ik het gevoel kreeg meer controle te hebben. Vanaf toen ging het elke dag een stukje beter. Uiteindelijk zijn mijn ervaringen niet voor niets geweest: ze hebben me geïnspireerd om me verder te verdiepen in gezondheid, hier opleidingen in te volgen en er uiteindelijk mijn beroep van te maken. Inmiddels heb ik een eigen praktijk waar ik mensen help die hun fysieke en/of mentale gezondheid willen verbeteren. Mijn eigen ervaringen blijken daarbij van onschatbare waarde.

Mijn doel? Zorgen dat je weer lekker in je vel zit en het gevoel hebt in balans te zijn!

Wandelcoaching in de buitenlucht

De beste plek om écht tot rust te komen

Als het weer het enigszins toelaat plan ik de coachingssessies graag in de buitenlucht. De natuur zorgt voor extra ontspanning en helpt je om tot rust te komen. Beweging helpt je niet alleen om fitter te worden; je loopt ook letterlijk de prikkels uit je lijf waardoor je je uiteindelijk een stuk rustiger zult voelen.

Voorbeeld stressoefening

Tijdens de sessies zullen we onder andere een aantal oefeningen doen op het gebied van stress. Een voorbeeld van  één van deze oefeningen vind je hier.

burn out coach groningen

Tarieven stresscoach Groningen

Ik bied trajecten aan van 5 of 10 sessies (een sessie duurt circa een uur). De prijs voor 5 sessies bedraagt €490,- excl. BTW, de prijs voor 10 sessies bedraagt € 890,- excl. BTW. Deze bedragen worden in veel gevallen vergoed door je werkgever. Overweeg je een traject te starten en wil je graag dat je werkgever deze vergoedt? Ik ga graag vrijblijvend een kennismakingsgesprek met hem/haar aan.