Stresscoaching voor bedrijven

Groningen e.o.

Stresscoaching voor bedrijven in Groningen


Vrijwel alle werknemers ervaren wel eens stress op het werk. Dat hoeft niet erg te zijn; de adrenaline die vrij komt bij stress kan er in veel gevallen zelfs voor zorgen dat iemand beter presteert. Echter, als iemand continu stress ervaart vermindert de kwaliteit van het werk. Ook kunnen lichamelijke en/of psychische klachten ontstaan. Dit kan uitmonden in (langdurig) ziekteverzuim.

Momenteel staat werkdruk in de top 3 van belangrijkste personele knelpunten. Dit  heeft grote gevolgen voor zowel de werkgevers als de werknemers. Werknemers met een burn-out zijn gemiddeld 8 maanden afwezig!

Het vroegtijdig signaleren en tegengaan van chronische stress kan ziekteverzuim enorm reduceren. Bij 1BALANCE verzorgen we daarom een aantal programma’s waarmee stressklachten snel en effectief kunnen worden verminderd.

stresscoaching bedrijven groningen bij 1balance

Stresscoaching voor werknemers – onze drie pijlers


Bij 1BALANCE verzorgen we stresscoaching voor werknemers. Hierin bieden we drie verschillende soorten programma’s;

 

Persoonsgerichte programma’s
Teamgerichte programma’s
Organisatiegerichte programma’s

Hieronder geven we een korte toelichting op bovenstaande opties.

Persoonlijke coaching

Tijdens een aantal één op één gesprekken kijken we samen met de werknemer naar de energiebronnen. Waar kreeg de medewerker vroeger energie van en hoe komt het dat dit verdwenen is? We kijken naar hoe de medewerker zijn werk invult en hoe dit anders zou kunnen. We leren de medewerker grip te krijgen op zijn gedachten en te voelen wat zijn lichaam te vertellen heeft.

Coaching voor teams

Stress kan ook voortkomen door de manier waarop er samengewerkt of gecommuniceerd wordt binnen een team. Teamcoaching is een krachtig middel om dit aan te pakken. De teamcoach maakt het team bewust van hun patronen en daagt hen uit hier effectiever mee om te gaan. Teamcoaching kan tevens ingezet worden voor het uitspreken van irritaties en het oplossen van conflicten.

Teamtraining stressreductie

Als blijkt dat meerdere medewerkers last hebben van stress, is de training stressreductie een goeie optie. Tijdens deze teamtraining maken we medewerkers bewust van hun eigen patronen in denken, voelen en handelen. Hierdoor kan de werkdrukbeleving positief beïnvloed worden. We geven medewerkers concrete handvatten waarmee zij hun werkstress kunnen reduceren. Tijdens deze training worden groepssessies afgewisseld met individuele sessies.

Coachen op de context

Werkdruk is op te lossen met persoonsgerichte interventies of teaminterventies. Echter, in veel gevallen speelt het probleem zich op een breder niveau af. Om die reden kijken we graag naar de gehele context waarin het probleem zich bevindt. Samen kijken we hoe we de context kunnen veranderen waardoor de belasting van de medewerkers vermindert.

trainer stresscoaching voor bedrijven in groningen

De trainer

 

Bea Jongbloed is een resultaatgerichte coach en trainer die cliënten op verschillende manieren uitdaagt om het gewenste resultaat te bereiken. Bea heeft zich als coach gespecialiseerd in werkgerelateerde vraagstukken zoals; werkdruk, burn-out (preventie), conflicthantering, persoonlijke ontwikkeling en managementcoaching. Tijdens de coaching en trainingen maakt Bea gebruik van verschillende methodieken waaronder mindfulness.

Bea is erkend coach en teamcoach bij St!R en heeft het EIA-keurmerk bij Nobco.

Een greep uit ons klantenbestand

logos van bedrijven voedingsadvies groningen

Vrijblijvend adviesgesprek op locatie


Wil je weten hoe 1BALANCE kan bijdragen aan een lager ziekteverzuim binnen je organisatie? We komen graag vrijblijvend langs om de mogelijkheden te bespreken.  Je kunt hierbij denken aan de volgende onderwerpen:

Preventief Medisch Onderzoek
Sport- en ontspanningslessen op locatie
Stress- en burn-out coaching
In-company workshops en trainingen
Trainingen voor leidinggevenden gericht op stress- en burn-out signalering en preventie

Laat je contactgegevens achter en we nemen binnen 24 uur contact op om een afspraak in te plannen.

Bel mij terugCall Now Button